miercuri, 13 iulie 2011

Oameni si oameni

Salutare,

am revenit din nou pe blog dupa o noua zi lunga de munca si la fel de mega calduroasa. Foarte interesanta "treaba" cu caldura, pana acum o saptamana, cand afara zici ca era inceput de toamna, toti ne doream sa dea Domnu' sa vina din nou vara, sa mergem la stranduri sa iesim la un gratar ceva , iar acum , cand sunt afara 35 + grade, majoritatea ne dorim sa se termina canicula, sa mai bata putin vantul sa mai si ploua seara . Sa trec peste detalile legate de vreme pt ca nu vreau sa ma repet.

As vrea sa vorbesc acum putin despre tipuri de oameni si de caratere pe care le intalnim in viata de zi cu zi. Am parte zi de zi, prin prisma serviciului meu , sa cunos fel de fel de persoane, unele mai putin bune altele foarte ok si cumsecade. E adevarat, nu pot toti oameni sa fie foarte buni si drepti sau mai stiu eu cu ce caracteristici pozitive, pt ca atunci nu si-ar mai avea rostul notiunea de "rau". As vrea sa vorbesc putin mai mult despre doua tipuri aparte de caractere pe care le-am reintalnit azi.


Primul tip de caracter, este reprezentat de acel individ foarte frustrat la locul de munca, probabil si acasa, si careia ii place foarte foarte mult sa arate cat este el de important fata de toti ceilalti desi, la o simpla verificare, poti constatat ca si el e la aproximativ acelasi nivel precum restul. Este acea persoana careia ii place enorm de mult sa se dea bine pe langa sefi lui , sau cum se zice pe romaneste "sa pupe-n fund". Detest nespus de mult acest tip de persoana, dar din pacate il intalnesc aproape zilnic. Ma straduiesc destul de mult sa incerc sa-i ignor, sa nu le dau atentie, pt ca parca ei chiar cu asta se "hranesc".  N-am sa inteleg probabil niciodata , de unde atata satisfactie sa batjocoresti un om fara nicio vina ,de cele mai multe ori, sau poate care a facut  mici greseli care se pot trece cu vederea. Tipul acesta de persoana , este acela care face de multe ori " din tantar armasar" si care continua la nesfarsit cu aceeasi idee daca nu se poate lega de cei din jur prin alte metode. Cam atat despre acesti indivizi. Voi intalniti des acest tip de oameni?

Sa terecem mai departe la cel de-al doilea tip de caracter, si anume la acela care crede ca poate insela pe toata lumea, sau mintii cu o asa usurinta si relaxare incat , la un moment dat, pana si el crede ceea ce minte. Pe acesti indivizi nu-i intalnesti atat de des pt ca ,desi pare putin ciudat, e totusi destul de greu sa poti face asta.
Astazi am interactionat cu acest tip de om, purtand cu el o simpla discutie despre o datorie catre firma noastra. La simpla intrebare: "Cum putem face sa rezolvam problema cu datoria ?" el imi raspunde instantaneu, de parca avea un raspuns pregatit pt mine, ca azi nu poate nicicum , nu are bani, sa trec maine dupamasa si rezolvam totul sigur, sigur, iar la sfarsitul frazei imi arunca un zambet nu fals, FOARTE fals iar apoi mai adauga si o bataie pe umar...am ramas putin blocat dar mi-am revenit repede,desigur putin derutat si fara cuvinte. Felicitari totusi pentru el si pentru modul nesimtit ca sa-i spun asa, de a ma refuza si de a ma mintii "frumos", vorba unei piese hip-hop, (...) minte-ma , dar minte-ma frumos...(...).
Inchei aici cu aceasta catalogare.

Ca sa se evidentieze ca astazi este data de 13, adica zi cu ghinion, am primit si eu in seara asta o veste foarte aiurea de la cineva foarte drag mie, sper ca totul sa fie bine si Dumnezeu sa o ajute. Fi tare!
O noapte frumoasa va doresc si multumesc celor care si-au facut timp sa citeasca aceste randuri.
Salutari!

Un comentariu: